چالش های کارآفرینان در راه اندازی یک کسب و کار

چالش های کارآفرینان در راه اندازی یک کسب و کار

چالش های کارآفرینان در آغاز یک استارتاپ چیست؟ هر استارتاپ یا کسب و کار نوپایی با چالش های گوناگونی در ابتدای کار رو به رو است که این چالش ها می تواند در همان ابتدای کار آن ها را زمین بیاندازد! بنابراین کارآفرینان محترم باید برای جلوگیری از شکست و نجات تیم و کسب و کار خود نهایت تلاش را بکنند و در این میان از افراد باتجربه هم کمک بگیرند تا در اجرای تولید محصول و یا استارتاپ خود اتلاف وقت و هزینه نشود. در این مقاله قصد داریم به توضیح بخشی از چالش های کارآفرینان در راه اندازی استارتاپ و کسب و کار نوپا بپردازیم. با مرکز نوآوری و شتابدهی گردشگری ایران  همراه باشید.

انواع چالش های کارآفرینان در راه اندازی یک کسب و کار چیست؟

وقتی یک کارآفرین قبل از شروع کار خود، چالش های پیش رو را بداند، قطعا با چشم بازتر و آگاه تری در مسیر راه اندازی کسب و کار قدم می گذارد. شروع یک تجارت برای همه ی افراد پر از هیجان و ابهامات می باشد. برای هر ایده ای باید تمامی استرس ها و چالش های پیش رو را بدانید و به درستی از آن ها رد شوید.

چالش های کارآفرینان

بخشی از این چالش ها که برای عموم کسب و کارها  و استارتاپ ها مشترک است در ادامه ی مقاله آمده است:

1- کمبود مالی و پولی : 

یکی از متداول ترین چالش های کارآفرینان نبود و یا کمبود سرمایه می باشد. مشکلات مالی همیشه در همه ی کسب و کار های نوپا و استارتاپ ها وجود دارد. مسلما هیچ کارآفرینی دوست ندارد پروژه ای را با کمبوذ های مالی استارت بزند. اما گاهی شرایط ایجاب می کند که برای تحقق اهدافتان قید برخی از سودهای اولیه را برای خود بزنید.

چالش کمبود مالی و پولی کارافرینان

در این میان جذب سرمایه گذار بسیار مهم است. نتوانید نظر یک سرمایه گذار را به استارتاپ خود جلب کنید قطعا به سختی باید پروژه را استارت بزنید. مراکز نوآوری و شتابدهی با ارتباطاتی که دارند می توانند به راحتی برای شما سرمایه گذارانی را پیدا کنند. از طرفی این اعتماد به صورت دوجانبه بین شما و سرمایه گذار برقرار می شود. یعنی سرمایه گذار هم بنا به اعتبار مرکز نوآوری با خیالی آسوده برای کار شما سرمایه گذاری می کند. این نکته را فراموش نکنید که متقاعد کردن سرمایه گذار به تنهایی راهی نامعلوم و بسیار دشوار می باشد. علاوه بر اینکه برای شما وقت گیر است ممکن است چم و خم ارتباط با یک سرمایه گذار را ندانید در صورتی که مرکز نوآوری و شتابدهی گردشگری ایران به راحتی و با ارتباطاتی که دارد برای شما بهترین و مناسب ترین سرمایه گذار را پیدا می کند به این ترتیب مشکلات مالی کسب و کار شما حل می شود.

2- ساعات کاری طولانی و کار سخت :

به طور میانگین و طبق آمار، 65 درصد کارآفرینان بیش از 40 ساعت از زمان خود را در هفته به کسب و کار اختصاص می دهند. حتی 6 تا 7 روز را در هفته بدون مرخصی و بی وقفه کار می کنند! زیرا اگر کسب و کار ها را تعطیل کنند درآمدشان متوقف شده و مشتریان را از دست می دهند و در نتیجه به سود نمی رسند. مدیریت زمان و تشکیل یک تیم قدرتمند یکی دیگر از کارهایی است که یک کارآفرین برای بقای کسب و کار خود باید انجام دهد. اما پیدا کردن این تیم هم دارای چالش هایی می باشد که مهم ترین آن ها اعتماد و صرفه جویی در وقت است.

3- نامعلوم بودن مسیر مشخص :

فقدان مسیر مشخص یکی دیگر از چالش های کارآفرینان در راه اندازی کسب و کار می باشد. تقریبا برای خیلی از کارآفرینان پیش آمده است که به مرحله ای رسیدند که نمی دانند چطور اهداف تجاریشان را با آن چشم اندازهای مدنظرشان هم سو کنند. در ضمن در این مسیر همیشه اتفاقات غیرمنتظره هم وجود دارد که باید آن ها را در نظر بگیرید و راه حلی برای آن اتفاقات در نظر بگیرید.

داشتن آرامش و حفظ اقدام عملی در بین مسیر اجرای پروژه دو اصلی است که می تواند به کارآفرینان کمک کند تا این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذارد.

4- عدم اعتماد به نفس :

نبود یک حمایت کننده، نگرانی ها و استرس های شخصی و انتقاد دیگران می تواند باعث شود کارآفرین اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. بسیاری از کارآفرینان در این مرحله کسب و کار خود را تمام می کنند و به دنبال عملی شدن رویاهای خود نمی روند. زیرا معمولا خیلی از افراد توانایی تحمل شکست را ندارند. در این میان شما نیاز به مشاوران تجاری و کارآفرینان حرفه ای دیگر دارید که در مسیر عبور از این پروژه شما را یاری کنند. نداشتن اعتماد به نفس در کسب و کارهای نوپا بسیار طبیعی است و نباید نگران این مسئله باشید.

عدم اعتماد به نفس

5- نبود پشتیبان و حمایت کننده :

وقتی دیگران به ایده ها و توانمندیشان برای موفقیت اعتماد نمی کنند و اعتقادی هم ندارند، شرایط سخت روحی را برای کارآفرینان بوجود می آورند. همچنین آن ها را از ادامه ی راه دلسرد می کنند. اما شما نباید هیچگاه ناامید شوید!

بجای همراهی افراد نابلد باید به سراغ مشاوران و کارآفرینان تجاری بروید که در این راه موفق شده اند و می توانند شما را کمک کنند. در واقع آن ها یک منبع الهام بخش قوی و ارزشمند برای شما به حساب می آیند.

6- احتمال شکست و از بین رفتن تمام سرمایه :

نرخ شکست کسب و کارها معمولا بالا است. طبق آمار 35 درصد کسب و کار های جدید طی 2 سال شکست می خورند. حتی مورد هایی هست که طی 4 الی 6 سال هم با شکست مواجه می شوند. این یعنی یک کارآفرین باید همیشه حواسش را به درآمد و حساب های شرکت بدهد. اگر از ابتدا بنای کار را به عهده ی افراد باتجربه و قابل اعتماد بسپارید، قطعا پروژه ی شما با شکست رو به رو نخواهد شد!

جمع بندی

موارد ذکر شده ی بالا از جمله مواردی است که در بین همه ی کارآفرینان وجود دارد و شما باید از آن ها اطلاع داشته باشید. با آشنایی کامل این چالش ها می توانید از پس مشکلات بالقوه ای که ممکن است در بین راه مواجه شوید، بر بیاییید و با امادگی قبلی و داشتن اطلاعات به سراغ آن ها بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *